Univerzitetski kampus

Univerzitetski kampus u Novom Sadu je smešten u Novom Sadu, glavnom gradu Vojvodine. U njemu se nalazi sedište Univerziteta u Novom Sadu, drugog po veličini od 6 univerziteta u Srbiji, kao i 7 od 13 fakulteta koji ga sačinjavaju. Među njima je Prirodno-matematički fakultet u čijem sastavu je i Departman za biologiju i ekologiju.

 

Kampus zauzima površinu od 256.807 m2 i smešten je na levoj obali Dunava blizu centra Novog Sada. Uz zgradu Rektorata, univerzitetski kampus se sastoji od fakulteta, Studentskog centra sa dva doma za studente („Veljko Vlahović“ i „Slobodan Bajić“) i menzom, doma za asistente, studenstkog doma zdravlja i Centra za fizičku kulturu.

 

Zvanična web prezentacija Univerziteta u Novom Sadu

 

Pozicija univerzitetskog kampus na planu grada Novog Sada Pozicija univerzitetskog kampus na planu grada Novog Sada

Kako doći do univerzitetskog kampusa

Kampus se nalazi u neposrednoj blizini centra grada, između starog jezgra Novog Sada, SPENS-a (Sportsko-poslovni centar) i dunavskog šetališta Sunčani kej. Ove relacije je moguće savladati peške za manje od pola sata.

 

U okolini kampusa se nalazi više autobuskih stajališta Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća.

 

Ukoliko se dolazi sopstvenim prevozom, kampusu je najjednostavnije prići iz Bulevara cara Lazara. Na Bulevar cara Lazara moguće je uključiti se sa Bulevara Oslobođenja (glavna novosadska saobraćajnica koja povezuje Železničku stanicu i Most slobode) ili iz ulice Kej žrtava racije (ide ispod Varadinskog mosta).