NOĆ BIOLOGIJE 2013

 

Treća po redu „Noć biologije“ ove godine će biti održana kao i do sada na Departmanu za biologiju i ekologiju u Novom Sadu 19. aprila od 16 do 24 časa. Ponovo će se sa našim ljubiteljima prirode družiti studenti, saradnici, asistenti i profesori biologije i ekologije kroz više od 60 interaktivnih radionica.

  

Posetioci će moći da učestvuju u „iskopavanju“ dinosaurusa, da izoluju DNK, prouče svoje otiske, „druže“ se sa Lineom i Pančićem. Takođe, imaće priliku da se zabave u različitim kvizovima, da provere svoje biološko znanje, da se druže sa živim slepim miševima, insektima čudnih oblika i veličina, paukovima i drugim životinjama.

  

Ovogodišnje novine su maskenbal u kome će učestvovati deca nižih razreda pojedinih novosadskih osnovnih škola i kreativna radionica za naše male univerzitetske komšije  predškolce iz vrtića „Mrvica“ koji će nam kroz svoje crteže i slike pokazati koliko i oni vole prirodu.

  

Za naše starije posetioce ove godine smo pripremili različita zanimljiva predavanja i filmove. Od forenzičara iz MUP-a iz Nacionalnog kriminalističkog centra, Odseka u Novom Sadu moćiće da saznaju kako se na mestu zločina ništa ne može sakriti, od molekularnih biologa da čuju šta su to genetički modifikovani organizmi (GMO), kakve su koristi i potencijalne opasnosti za prirodu i čoveka od njihove upotrebe. Takođe, moći će da čuju kome sve to mečka Milica šalje SMS poruke, kao i da filmove „Đura medved“ autora Jovana Memedovića i  „Reka života“ autora mr Olivera Fojkara.

  

Tradicionalno Noć biologije promoviše prirodne lepote Vojvodine sa kojima će posetioci moći da se upoznaju na štandovima staraoca različitih prirodnih dobara iz naše okoline.

  

U našoj modernoj multimedijalnoj računarskoj učionici nastavnici biologije i učenici će imati priliku da se upoznaju sa novim i interesantnim načinom učenja i predavanja gradiva iz biologije i ekologije.

  

Na info pultu Noći biologije posetioci će moći da dobiju informacije o radionicama koje ih interesuju, a maturanti srednjih škola koji su žele da studiraju biologiju moći će da dobiju  informacije o prijemnom ispitu, studijama kao i provere svoje znanje na testu simulacije prijemnog ispita. Osim toga, maturanti će moći da pogledaju posebno za njih napravljen film o tome gde sve mogu da rade i šta rade školovani stručnjaci biologije sa našeg fakulteta...

  

Pred Vama je još jedna mistična i prelepa noć u kojoj ćemo pokušati da Vas osvojimo uzbudljivim spojem zabave i nauke,  a i kroz čari biologije približimo prirodu i unesemo proleće u život. Čekamo vas sa nestripljenjem, dobro nam došli !!!

  

DETALJNE INFORMACIJE MOŽETE PRONAĆI  ОVDЕ!