Otvoren konkurs „Za žene u nauci“ za 2016. godinu, PREZENTACIJA 12.JANUARA NA PMF-u

STIPENDIJE ZA MLADE NAUČNICE


PREZENTACIJA PROGRAMA - 12. JANUAR, 2016. GODINE, 12.30h,

AMFITEATAR "MIHAJLO PUPIN",

Trg Dositeja Obradovića 4

 

U toku je konkurs za dodelu nacionalnih stipendija „Za žene u nauci“ za 2016. godinu, namenjen mladim ženama u Srbiji koje se bave naučno istraživačkim radom u oblasti prirodnih nauka. Rok za prijavu je 1. mart 2016, a ponovo će biti dodeljene tri stipendije, svaka u iznosu od 5 hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti.

 

Na konkurs se mogu prijaviti naučnice do 35 godina, koje su trenutno na doktorskim studijama ili su ih već završile. Stipendije se dodeljuju u cilju realizaciјe značaјnog naučnog istraživanja u oblasti prirodnih nauka koјe će biti sprovedeno u Srbiјi. Prijave se podnose elektronskim putem na adresu unescoserbia@mfa.rs ili šalju poštom u Sekretarijat Nacionalne Komisije za saradnju sa UNESCO-m na adresu u Beogradu, Kneza Miloša 24-26.

 

Detaljne informacije o tome kako se prijaviti, uključujući prijavni formular i opšta pravila konkursa, moguće je naći na internet adresi www.zeneunauci.co.rs

 

Nacionalne stipendije dodeljuju se kao podsticaj daljem naučnom i profesionalnom usavršavanju i deo su globalnog programa „Za žene u nauci“ koji postoji u 50 zemalja širom sveta. U našoj zemlji ovaj program se, od 2010. godine, sprovodi u saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog  razvoja, Nacionalne komisije za saradnju sa UNESCO-m i kompanije L’Oréal Balkan.

 

O GLOBALNOM PROGRAMU „ZA ŽENE U NAUCI“    

                                                                                                              www.forwomeninscience.com

 

L’Oréal-UNESCO „Za žene u nauci“ je jedinstveni, svetski poznat program kreiran da promoviše i ohrabri žene koje doprinose naučnom napretku u celom svetu. Postoji od 1998. godine kada su ustanovljene Nagrade „Za žene u nauci“, koju godišnje dobija pet najuspešnijih naučnica u svetu. Danas ovaj program, pored nagrada, obuhvata i internacionalne, regionalne i nacionalne stipendije „Za žene u nauci“, i kroz njega je do danas podržano više od 2000 žena iz više od 100 zemalja širom sveta, čija istraživanja u različitim oblastima predstavljaju značajna naučna dostignuća.

 

Više informacija                                                                                facebook.com/forwomeninscience/