fb
Трг Доситеја Обрадовића 2, 21000 Нови Сад 021/458-988 021/450-620
 

Ноћ биологије

Ноћ биологије 2020.Ноћ биологије 2019.Одржане Ноћи биологијеПријатељи Ноћи биологије

Због епидемиолошке ситуације у вези са вирусом COVID-19 у нашој земљи, манифестација 10. Ноћ биологије се отказује.

Ноћ биологије је научно-популарна манифестација која је први пут одржана 15. априла 2011. године на Департману за биологију и екологију, ПМФ-а у Новом Саду са циљем да се наш научно-истраживачки рад на занимљив и једноставан начин приближи заљубљеницима у биологију, али и онима који то још увек нису.

У петак, 17. маја 2019. године одржана је девета по реду „Ноћ Биологије“. На наш Департман слило се више од 3.700 посетилаца који су уживали у радионицама које су организовали наши студенти, колеге и драги гости. Маскенбалом најмлађих учесника из ЈП „Радосно детињство“-РЈ „Чуперак“ и наступом дечијег хора „Чаробне фрулице“ започело је овогодишње дружење. На „Зооквизу“ је учествовало шест гимназија, а победили су ученици Гимназије „Светозар Марковић“ из Суботице под руководством професорице Елвире Ђураковић.

Нашу манифестацију подржало је седам компанија и удружења, а већи број медија је догађај пропратио видео прилозима (РТВ1, Канал 9, Brainz TV/Српска научна телевизија) и штампаним прилозима као и прилозима на многобројним порталима.

Захваљујемо се свим учесницима и волонтерима, а посебно студентима окупљеним око НИДСБЕ „Јосиф Панчић“ на учествовању и помоћи у реализацији овогодишње „Ноћи биологије“.

Ноћ биологије 2013.