fb
Трг Доситеја Обрадовића 2, 21000 Нови Сад 021/458-988 021/450-620
 

Локација

Нови Сад је главни град покрајине Војводина и велики индустријски и културни центар. Броји више од 300.000 становника. У њему се налази седиште Универзитета у Новом Саду, другог по величини од 6 универзитета у Србији, као и 7 од 13 факултета који га сачињавају. Међу њима је Природно-математички факултет у чијем саставу је и Департман за биологију и екологију.

Кампус заузима површину од 256.807 m2 и смештен је на левој обали Дунава близу центра Новог Сада. Уз зграду Ректората, универзитетски кампус се састоји од факултета, Студентског центра са два дома за студенте („Вељко Влаховић“ и „Слободан Бајић“) и мензом, дома за асистенте, студентског дома здравља и Центра за физичку културу.

Кампус се налази у непосредној близини центра града, између старог језгра Новог Сада, СПЕНС-а (Спортско-пословни центар) и дунавског шеталишта Сунчани кеј. Ове релације је могуће савладати пешке за мање од пола сата.

Природно-математички факултет се налази на Тргу Доситеја Обрадовића. До њега можете стићи:

  • аутобуским линијама 4 и 11 са железничке станице (сиђите на станици „Универзитет“, која је преко пута асистентског дома),
  • аутомобилом (GPS координате: 45.245411 И, 19.852786 С),
  • пешице (20 минута хода од центра).

Уколико се долази сопственим превозом, кампусу је најједноставније прићи из Булевара цара Лазара. На Булевар цара Лазара могуће је укључити се са Булевара Ослобођења (главна новосадска саобраћајница која повезује Железничку станицу и Мост слободе) или из улице Кеј жртава рације (иде испод Варадинског моста).