Trg Dositeja Obradovića 2, 21000 Novi Sad 021/458-988 021/450-620

Noć biologije

Noć biologije 2020.Noć biologije 2019.Održane Noći biologijePrijatelji Noći biologije

Zbog epidemiološke situacije u vezi sa virusom COVID-19 u našoj zemlji, manifestacija 10. Noć biologije se otkazuje.

Noć biologije je naučno-popularna manifestacija koja je prvi put održana 15. aprila 2011. godine na Departmanu za biologiju i ekologiju, PMF-a u Novom Sadu sa ciljem da se naš naučno-istraživački rad na zanimljiv i jednostavan način približi zaljubljenicima u biologiju, ali i onima koji to još uvek nisu.

U petak, 17. maja 2019. godine održana je deveta po redu „Noć Biologije“. Na naš Departman slilo se više od 3.700 posetilaca koji su uživali u radionicama koje su organizovali naši studenti, kolege i dragi gosti. Maskenbalom najmlađih učesnika iz JP „Radosno detinjstvo“-RJ „Čuperak“ i nastupom dečijeg hora „Čarobne frulice“ započelo je ovogodišnje druženje. Na „Zookvizu“ je učestvovalo šest gimnazija, a pobedili su učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Subotice pod rukovodstvom profesorice Elvire Đuraković.

Našu manifestaciju podržalo je sedam kompanija i udruženja, a veći broj medija je događaj propratio video prilozima (RTV1, Kanal 9, Brainz TV/Srpska naučna televizija) i štampanim prilozima kao i prilozima na mnogobrojnim portalima.

Zahvaljujemo se svim učesnicima i volonterima, a posebno studentima okupljenim oko NIDSBE „Josif Pančić“ na učestvovanju i pomoći u realizaciji ovogodišnje „Noći biologije“.

Noć biologije 2013.