Trg Dositeja Obradovića 2, 21000 Novi Sad 021/458-988 021/450-620

Lokacija

Novi Sad je glavni grad pokrajine Vojvodina i veliki industrijski i kulturni centar. Broji više od 300.000 stanovnika. U njemu se nalazi sedište Univerziteta u Novom Sadu, drugog po veličini od 6 univerziteta u Srbiji, kao i 7 od 13 fakulteta koji ga sačinjavaju. Među njima je Prirodno-matematički fakultet u čijem sastavu je i Departman za biologiju i ekologiju.

Kampus zauzima površinu od 256.807 m2 i smešten je na levoj obali Dunava blizu centra Novog Sada. Uz zgradu Rektorata, univerzitetski kampus se sastoji od fakulteta, Studentskog centra sa dva doma za studente (“Veljko Vlahović” i “Slobodan Bajić”) i menzom, doma za asistente, studentskog doma zdravlja i Centra za fizičku kulturu.

Kampus se nalazi u neposrednoj blizini centra grada, između starog jezgra Novog Sada, SPENS-a (Sportsko-poslovni centar) i dunavskog šetališta Sunčani kej. Ove relacije je moguće savladati peške za manje od pola sata.

Prirodno-matematički fakultet se nalazi na Trgu Dositeja Obradovića. Do njega možete stići:

  • autobuskim linijama 4 i 11 sa železničke stanice (siđite na stanici “Univerzitet”, koja je preko puta asistentskog doma),
  • automobilom (GPS koordinate: 45.245411 I, 19.852786 S),
  • pešice (20 minuta hoda od centra).

Ukoliko se dolazi sopstvenim prevozom, kampusu je najjednostavnije prići iz Bulevara cara Lazara. Na Bulevar cara Lazara moguće je uključiti se sa Bulevara Oslobođenja (glavna novosadska saobraćajnica koja povezuje Železničku stanicu i Most slobode) ili iz ulice Kej žrtava racije (ide ispod Varadinskog mosta).